lolo_yw اسرة الادارة
عدد الرسائل : 1341 العمر : 37 الاقامة : مصر العمل/الترفيه : الانترنت رقم العضوية : 5 مزاجى : الاوسمه : اوسمة اخرى : تاريخ التسجيل : 26/01/2008
| موضوع: سفرة رمضان(28) مع لولو 28.09.08 2:04 | |
| [b]شراب المشمش اللذيذ (مفيد و مغذي)
المقادير 2 كوب مشمش طازج مقطع كوب لبن صويا 3 ملاعق لوز نييء مطحون ناعم جدا
التحضير تضرب المقادير في الخلاط حتى تتجانس . يصب في كئوس و يقدم .
ملاحظات
مفيد لمن يحتاجون الي غذاء ملطف غني بالبروتين .
شوربة لسان العصفور.
المقادير 1 كوب لسان عصفور.
شوربة دجاج او لحم. ملح وفلفل اسود.
الطبخ
1- يسخن الزيت في قدر ويضاف له لسان العصفور.
1/2 1 كوب ماء. 3 م ك زيت ذرة. 2- يقلب لسان العصفور تقليبا مستمرا حتى يحمر لونه. 3- يضاف الماء ويترك ليغلي ثم تهدأ النار حتى يتشرب لسان العصفور الماء تماما. 4- تضاف الشوربة وتترك لتغلي مع لسان العصفور ويضاف الملح والفلف (مع اعتبار ان الشوربة تحتوي على ملح وفلفل). 5- تغرف في أطباق الشوربة وتقدم ساخنة ويمكن اضافة قليل من عصير الليمون لمن يرغب. سلطة بلدى
المقادير -3حبات طماطم وسط -2بصل وسط -ربع حزمة بقدونس -2قرن فلفل حريف -قلب خسة -خل وليمون وملح وفلفل. -2ثمرت خيار -نصف حزمة جرجير -ربع حزمة شبت -قرن فلفل رومى -1 فجل افرنجى
التحضير -تقطع الطماطمقطع صغيرة ,ويقطع الفلفل الى شرائح رفيعة ,ويقطع الخيار قطع صغيرة ,ويقطع البصل الى شرائح خفيفة ويغسل بالخل والملح ويضاف الى السلطة ,ويفرم معة البقدونس والجرجير والشبت,ويقطع الفلفل الرومى الى شرائح ,ثم يقطع الفجل الافرانجى .
الطبخ توضع جميعا فى طبق التقديم ثم يوضع الليمون مع الكمون مع الفلفل مع الخل مع الملح فى طبق ويضافاليهم الزيت الزيتون ويخفق جيدا ويطرح على وش السلطةوتقلب قبل التقديم.
ملاحظات _عند اعداد طبق السلطة يجب الا تقطع الخضروات قبل موعد تناول الطعام بفترة طويلة . _لا تضاف التوابل الا عند التقديم مباشرةحتى لا تذبل خضرواتها.
عمل جلاش بالسبانخ والجبن الابيض
المقادير
-عبوة جلاش مثلجة -سبانخ مسلوقة شرائح رفيعة مسلوقة مع حبهان -سلطة خضراء مع مكعبات الجبن الابيض
التحضير -تاخذورقتان من الجلاش وتوضع الاحشوة(السبانخ والسلطة مع مكبات الجبنة) -ثم يطوى على شكل مثلث -تحمر فى الزيت او تدخل الفرن حتى تحمر وتقدم مع السلطة الخضراء
طريقة عمل الدجاج المخلى بحشوة الزيتون الاخضر والفلفل الاحمر الحلو
المقادير كيلو فراخ مخلية -كوب صغير كسكسى مغربى -كوب صغير مرق دجاج متبل بالملح و الفلفل الاسود -زيتون اخضر بدون بذر -فلفة حمراء حلوى -جزرة وبصلة -ملح وفلفل اسود -خل -زيت ذرة
التحضير نغسل الفراخ بالماء والخل والملح نتبل الفراخ جيدا نسوى الكسكى ونخلطة بمرق الدجاج ويخلط بالزيتون والفلفل الاحمر ونلف الفراخ على شكل اسطوانى ونسبتها بالخلة ونلفها فى ورق بلاستك
الطبخ تسلق الفراخ فى ماء بة ملح وجزر وبصلة بعد السلق تترك لتبرد وتحمر فى زيت ذرة وتقطع الى حلقات سميكة وتقدم مع الجزر المسلوق معها
طريقة عمل صدور الفراخ بصلصة الخردل
المقادير -كيلو صدور الفراخ مخلية -2فلفة احمر حر وبارد -مكعبات من البصل الخضر -ملعقة زبدة كبيرة -حبهان ومستكة مطحونة -ملح وفلفل اسود -ماء بصل وخل -كوسة مسلوقة على البخار التحضير نغسل الفراخ كويس بالماء والخل والملح,وبعدين نشطف الفراخ ,وبعدين نتبل الفراخ بماء البصل والملح والفلفل ونسبها نصف يومفى الثلاجة عشان تشرب التتبيلة
الطبخ نسخن صنية فيها زبدة ونضيف الفلفل الحار الاحمر والبصل الاخضر والدجاج. نحط الفراخ عشان تتحمر مع الفلفل ,ونضيف ملعقة من الخردل(مستردة) وكوب ماء لغايت متستوى. نحط الكوسة المستوية على البخار مع صدور الفراخ بعد اضافة الفلفل الحار والبصل الاخضر وصلصة الخردل عند التقديم.
طريقة عمل كيك الفواكه
المقادير وزن 5 بيضة زبدة وزن 5 بيضة دقيق + ذرة ملح وزن 5 بيضة سكر بودرة
5 بيضة فواكه مسكرة (مجففة) فانيليا بيكنج بودر التحضير
1- يدعك الزبد مع السكر جيدا.2- يرب البيض والفانيليا ثم يضاف للزبد والسكر. 3- يضاف البودر للدقيق ثم يقلب مع الخليط السابق. 4- تضاف الفواكه المشكلة وتقلب مع الخليط. 5- تدهن الصينية بالزبد ويرش بالدقيق ثم يصب الخليط فيها.
الطبخ توضع الصينية في الفرن الساخن على درجة حرارة عالية لمدة 10 دقائق ثم تخفض النار لدرجة متوسطة لمدة 40 : 50 دقيقة حتى تمام نضجها وتترك لتبرد ثم تقطع. ملاحظات يشعل الفرن قبل البدء في التحضير ليسخن.
واخيرا التمر
وكل عام وانتم بخير مع تحياتى
لولو
[/b] | |
|
حمادة الاسطورة .
عدد الرسائل : 170 العمر : 39 الاقامة : مصر العمل/الترفيه : كنغوفوا رقم العضوية : 153 الدولة : مزاجى : تاريخ التسجيل : 21/06/2008
| موضوع: رد: سفرة رمضان(28) مع لولو 28.09.08 4:05 | |
| ديما فى تقدم وديما اكليك جميل جدااااااااا يا لولو تسلم ايدك | |
|
زيزى سيد مشرفة الحياة الاجتماعية
عدد الرسائل : 616 العمر : 35 الاقامة : مصر العمل/الترفيه : طالبة رقم العضوية : 97 مزاجى : الاوسمه : تاريخ التسجيل : 17/06/2008
| موضوع: رد: سفرة رمضان(28) مع لولو 28.09.08 5:18 | |
| الكيك اللى بالفواكة دة جميل موت تسلم ايديك يا عسولة المنتدى | |
|
فتى الاحلام .
عدد الرسائل : 2589 رقم العضوية : 1 تاريخ التسجيل : 17/01/2008
| موضوع: رد: سفرة رمضان(28) مع لولو 28.09.08 9:05 | |
| | |
|
مصطفى بدر مشرف عالم الجوال والاتصالات
عدد الرسائل : 714 العمر : 36 الاقامة : حــــــــــــاــــــــــــوان العمل/الترفيه : طالب جامعى رقم العضوية : 270 الاوسمه : تاريخ التسجيل : 08/07/2008
| موضوع: رد: سفرة رمضان(28) مع لولو 28.09.08 13:05 | |
| | |
|
lolo_yw اسرة الادارة
عدد الرسائل : 1341 العمر : 37 الاقامة : مصر العمل/الترفيه : الانترنت رقم العضوية : 5 مزاجى : الاوسمه : اوسمة اخرى : تاريخ التسجيل : 26/01/2008
| |
lolo_yw اسرة الادارة
عدد الرسائل : 1341 العمر : 37 الاقامة : مصر العمل/الترفيه : الانترنت رقم العضوية : 5 مزاجى : الاوسمه : اوسمة اخرى : تاريخ التسجيل : 26/01/2008
| موضوع: رد: سفرة رمضان(28) مع لولو 28.09.08 14:45 | |
| الكيك اللى بالفواكة دة جميل موت تسلم ايديك يا عسولة المنتدى
بأاااااااالف هنا وشفاااااااااااااا ليكى ياقمر
| |
|
lolo_yw اسرة الادارة
عدد الرسائل : 1341 العمر : 37 الاقامة : مصر العمل/الترفيه : الانترنت رقم العضوية : 5 مزاجى : الاوسمه : اوسمة اخرى : تاريخ التسجيل : 26/01/2008
| موضوع: رد: سفرة رمضان(28) مع لولو 28.09.08 14:46 | |
| | |
|
lolo_yw اسرة الادارة
عدد الرسائل : 1341 العمر : 37 الاقامة : مصر العمل/الترفيه : الانترنت رقم العضوية : 5 مزاجى : الاوسمه : اوسمة اخرى : تاريخ التسجيل : 26/01/2008
| موضوع: رد: سفرة رمضان(28) مع لولو 28.09.08 14:48 | |
| | |
|